Sergiu Hanca despre Superbrain.ro

Sergiu Hanca25 de ani, a fost lăudat de Christoph Daum după meciul cu Polonia și a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României în “amicalul” cu Chile, 3-2.

Mijlocașul dinamovist a vorbit pentru GSP.ro despre ce înseamnă să joci împotriva unor fotbaliști de talia lui Alexis Sanchez sau Arturo Vidal, despre presiunea din jurul echipei naționale și despre planurile sale de viitor, legate de Dinamo.

– Trebuie să te întreb totuși și cum e posibil ca în 2016 să fii rezervă la ASA, iar în 2017 să fii cel mai bun om al lui Dinamo și să îi învingi cu echipa națională pe Alexis Sanchez și pe Arturo Vidal?
– Sunt multe elemente care au contat decisiv în schimbarea mea. În primul rând mi-am schimbat mentalitatea, stilul de viață și am muncit de zece ori mai mult, pentru că de data asta am simțit cu adevărat că am pentru ce și că sunt apreciat dacă performez. Pe partea fizică am muncit foarte mult suplimentar cu antrenorul meu personal Sasha Calisthenic. Iar un aspect foarte important și deloc de neglijat este lucrul mental. Am lucrat cu o echipă de “mental coaching” formată din Cristi Fogarassy, Cristian Fota și Octavian Grozea. A contat extrem de mult acest aspect, pentru că așa cum spuneai si tu, am venit în Ștefan cel Mare din postura de jucător de rezervă la Târgu Mureș, iar presiunea de la Dinamo și din București este una mare.

sursa: www.gsp.ro